What the hell?

Jag kommer i följande inlägg bara uttrycka min ilska över länders fruktan och osäkerhet. Känsliga läsare varnas.

Som de flesta vet så har South Park gjort en parodi på Muhammed. Inte första gången serien paroderar något eller någon som har symboliskt värde. Men när artikeln i Aftonbladet anger att svenska Comedy Central inte kommer låta svensk tv sända detta avsnitt, ser jag rött. En massa frågor dyker upp och de gör att jag tappar respekten för många av dagens ledare, vare sig politiska eller inte. Av fruktan så låter de förbjuda en av tidernas största och mest vågade serier. South Park har kritiserat så mycket att det är ofattbart. Men hur kommer det sig att det är okej att göra t.ex Gud eller USAs president till åtlöje när det är så oacceptabelt att göra samma sak med Muhammed?
Det handlar ju fortfarande om samma typ av ikoner, ikoner som betyder en himla massa för många människor. Bara för att en religion kopplas ihop med terrorism så ska det inte betyda att detta ska hålla resten av den “obehöriga” befolkningen på jorden i ett järngrepp. Absolut inte. Det är ju inte så att man vill kela med en aggressiv hund, det är klart man blir biten då. Det är exakt samma sak här, om vi visar fruktan för en tro som anser sig kunna styra och ställa genom ren våld och offring av helt oskyldiga människor så är det ju klart att dessa människor får för sig att vi är underlägsna. Det blir ju bara att dessa terrorledare lider av hybris. Och då är det ju klart att otrevliga saker händer, tänk bara 11 september.

Det får mig att undra om det hade varit annorlunda om världen bara visade att den hade mer stake än så. Mer stake än att bara sitta och titta på, hata och smutskasta. Jag säger absolut inte att islam, eller någon annan religion/tro, är dålig men när det kopplas ihop med terrorism så är det fel. Hur många liv ska det behöva ta innan världen upptäcker att denna fruktan som lett till denna undergivenhet inte fungerar i kampen mot terrorism? Och allvarligt talat, vad tjänar de på att bomba oss? Landet brunsås som bara är känt för IKEA och dess brunsås med tillbehörande mat. Alla nationer verkar frukta så mycket att det bara drabbar resten av jordens befolkning. Om man tar en titt på länder som vågat hålla sig till sina åsikter och slagits för det och fortfarande inte gett sig, så är det de länderna som är de mest stabila. Och det är också dessa länder som är världsledande inom allt, bilindustri, mode, ekonomi – you name it. Dock finns det lite hopp kvar. Finanskrisen som rått nu den senaste tiden har lett till att omvärlden, inte minst USA, blivit mer rädda för en arbetsstrejk i Kina än vad de är rädda för så kallade islamister. För om den nästintill gratis arbetskraften i Kina lägger av, så stoppas produktionen av varor som resten av världen är beroende av. Men så går det när man exporterar sina fabriker för billig arbetskraft, höjt sitt eget lands arbetslöshet och nästan till fullo litat på ett annat parti. Och seriöst, i slutändan så är varje man för sig själv så varför bli så beroende av ett andra parti?

//c_Cae; ska prova på att diskutera detta över alkohol. Det kommer lyckas!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s